Akıllı Filtreleme
Konuya Göre Filtrele
İle Göre Filtrele
Zamana Göre Filtrele
Kalkınma Ajansları bünyesinde 81 ildeki Yatırım Destek Ofislerimizde görev alan ajans uzmanları tarafından sorularınızı cevaplıyoruz.

Sorulara verilen cevaplar, yalnızca bilgilendirme amaçlıdır.

Devlet destekleriyle ilgili her türlü nihai karar, bu konuda hukuken yetkili/ilgili kurum ve kuruluşa ait olup, bu cevaplar nedeniyle Kalkınma Ajansları ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü sorumlu tutulamaz.

Ortalama Cevap Süresi: 19 saat 01 dakika
3577 adet sonuç bulundu.
+
Merhaba, metal grubu ve kurşun-asit akülerin geri dönüşümü ve ham madde imalatı yapmak için yeni bir oluşum başlatmak istiyorum. bu konuyla ilgili gerekli bilgi birikimi ve makinaları temin etme konusunda çalışmalarım var. Bu konu hakkında hibe destekleri ve düşük faizli kredilerden faydalanmak istiyorum..
E. B. - Diyarbakır - 26.07.2024
Cevaplayan : Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi - Osman Yakut - 26.07.2024
Cevap :

Sayın Yatırımcı,

Sizlerle hem yüz yüze hem telefonla yaptığımız görüşmede belirttiğimiz gibi; metal grubu, kurşun-asit akülerin Geri Dönüşümü ve ham madde imalatı kapsamında Diyarbakır’da asgari 1,5 milyon TL yatırım tutarı şartı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğüne başvurarak teşvik belgesi alabilirsiniz ve bu belge ile 6. bölgede yer alan ilimizde aşağıda belirtilen bölgesel teşvik unsurlarından yararlanabilirsiniz.

KDV İstisnası: Teşvik belgesi kapsamında yurt içinden ve yurt dışından temin edilecek yatırım malı makine ve teçhizat için katma değer vergisinin ödenmemesi şeklinde uygulanmaktadır. Ayrıca yatırımınızla ilgili 2025 yılı sonuna kadar gerçekleştireceğiniz bina/ inşaat harcamalarında KDV istisnası uygulamasından da istifade edebilirsiniz.

Gümrük Vergisi Muafiyeti: Teşvik belgesi kapsamında yurt dışından temin edilecek yatırım malı makine ve teçhizat için gümrük vergisinin ödenmemesi şeklinde uygulanmaktadır.

Vergi İndirimi Desteği (Vergi İndirim Oranı %90, Yatırıma Katkı Oranı %50): Gelir veya Kurumlar Vergisinin, yatırım için öngörülen katkı tutarına ulaşıncaya kadar, indirimli olarak uygulanmasıdır.

SGK İşveren Hissesi Desteği (10 yıl limitsiz yatırıma katkı oranı): Teşvik belgesi kapsamı yatırımla sağlanan ilave istihdam için ödenmesi gereken sigorta primi işveren hissesinin asgari ücrete tekabül eden kısmının Bakanlıkça karşılanmasıdır.

SGK İşçi Hissesi Desteği (10 yıl): Teşvik belgesine istinaden gerçekleştirilecek yatırımla sağlanan ilave istihdam için Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenmesi gereken sigorta primi isçi hissesinin asgari ücrete tekabül eden kısmının Bakanlıkça karşılanmasıdır.

Faiz/Kâr Payı Desteği: TL 7 puan, Döviz 2 puan indirimli, 1 Milyon 800 Bin TL’yi geçemez.

Yatırım Yeri Tahsisi: Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında yer tahsisi yapılabilmektedir.

Söz konusu yatırımınızla ile ilgili detaylı bilgi edinmek ve teşvik unsurlarına dair temel hesaplamalar için https://www.yatirimadestek.gov.tr/ sitesindeki Teşvik Robotu uygulamasından faydalanabilirsiniz. Teşvik robotu uygulamasında " US-97 Kodu veya tanımına göre arama yapınız.” açıklaması yer alan kutucuğa yatırıma konu anahtar kelimeleri yazıp, gelen seçeneklerden uygun olanı seçerek ve diğer ilgili alanları doldurarak, yatırımınızla ilgili detaylı teşvik tutarı hesaplamaları yapabilirsiniz.

Teşvik unsurlarından faydalanabilmek için öncelikle Yatırım Teşvik Belgesine başvuru yapmanız ve teşvik belgenizin onaylanması gerekmektedir. Yatırım teşvik belgesi onaylanmadan önce yapılan harcamalar teşvik kapsamında değerlendirilmemektedir.

Yatırım teşvik belgesi başvuruları, Elektronik Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Bilgi Sistemi (E-TUYS) https://etuys.sanayi.gov.tr/ebelge/ üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. E-TUYS’a ilişkin detaylı yönlendirici bilgiye ve yetkilendirme kılavuzuna https://www.sanayi.gov.tr/destek-ve-tesvikler/yatirim-tesvik-sistemleri adresinden ulaşabilirsiniz.

Daha ayrıntılı bilgi almak için Karacadağ Kalkınma Ajansı Diyarbakır Yatırım Destek Ofisimizi ziyaret edebilir, 0 (412) 237 12 16 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

+
Edirne ili İpsala ilçesine bağlı Balabancık köyü içerisinde 8 dönüm arsa niteliğinde yerim var. Bu arsada entegre hindi çiftliği kurmak istiyorum. Arsam var ama şu an sermayem yok. Buna nasıl finans sağlarım. Bu işletme ile bölgede istihdama katkı sunarken üretimi iç piyasada ve yurtdışı piyasasında değerlendirerek ülkemize döviz girdisi sağlamayı hedefliyorum. Bu konuda hibe teşvik gibi finans sağlamak istiyorum. Bu konudaki cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Tarım ve hayvancılık konusunda deneyimim olduğu gibi aynı zamanda bir de ön lisans mezuniyetim var. Ayrıca lisans mezunuyum da...
C. K. - Edirne - 25.07.2024
Cevaplayan : Edirne Yatırım Destek Ofisi - Uğur Okuş - 26.07.2024
Cevap :

Sayın Yatırımcımız,

Öncelikli olarak telefon görüşmemizde de belirttiğimiz üzere yatırım planladığınız arsanın köy yerleşim alanı içerisinde olup olmadığına ilişkin sorgulamayı Edirne İl Özel İdaresi e-imar otomasyonu üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Köy yerleşim alanı sınırları içerisindeki Parseller 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamı dışında olup, bu husus imar değişikliği taleplerinde dikkate alınmaktadır.

İkinci bir husus olarak kanatlı et kombina ve kesimhaneler, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik (Ek-2; md 6.4) hükümleri çerçevesinde birinci sınıf gayrısihhi müessese olarak tanımlanmaktadır. Söz konusu tesislere ilişkin yerleşim ve sağlık koruma bandı hükümleri göz önünde bulundurulmalı, Edirne İl Özel İdaresi Ruhsat Şubesi ile istişare yürütülmesi önem arz etmektedir.

1/25.000 Ölçekli Edirne İli Çevre Düzeni Planı hükümleri, tarımsal alanlarda entegre nitelikli yatırımlara olanak tanımakla birlikte, imalat/sanayi yatırımlarının planlı sanayi alanlarında gerçekleştirilmesini zorunlu kılmaktadır. İlgili plan hükümleri çerçevesinde yatırım yerinize ilişkin kurum görüşü temin etmek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü İmar ve Planlama Şubesi nezdinde, ada/parsel bazında sorgulama yapmanızı önemle tavsiye ederiz.

İpsala ilçesinde gerçekleştireceğiniz yatırım için bölgesel teşvikten yararlanma şartı, entegre yatırımlarda en az 200.000 adet/dönem olmalıdır. 100.000-200.000 adet/dönem arası entegre yatırımlar genel teşvik unsurlarından yararlanır. Entegre damızlık kanatlı yetiştiriciliği yatırımları için asgari kapasite şartı aranmamaktadır. 100.000 adet/dönem altı yatırımlar teşvik kapsamı dışındadır. Entegre tesis şartları; et yönlü kanatlı yetiştiriciliği için, kesimhane başlangıç olmak kaydıyla, ileri işleme ve/veya soğuk hava deposu ve/veya yem tesisi ile entegre olması; yumurta yönlü kanatlı yetiştiriciliği için, yem ve/veya soğuk hava deposu ve/veya yumurta tasnif ve paketleme ile entegre olması; damızlık kanatlı yetiştiriciliği için kuluçkahane başlangıç olmak kaydıyla Proje bazında yem üretimi ile entegre olması koşuluyla desteklenmektedir. Hayvan alımları, KDV İstisnası ve Gümrük Vergisi Muafiyetinden yararlandırılmamaktadır. Teşvik unsurlarına ilişkin ayrıntılı bilgi için https://www.yatirimadestek.gov.tr/tesvik-robotu bağlantısında yer alan Teşvik Robotunu kullanabilirsiniz. "0122.2.02" sektör kodu ile sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca kanatlı kesimhaneleri için saatte en az 100 ve en fazla 1.000 hindi kapasiteli işletmeler IPARD III birinci çağrısı kapsamında desteklenmiştir. Söz konusu program proje başvurularına kapalıdır. Çağrı dönemlerinde desteklenen proje konuları, destek unsurları ve yararlanma şartları değişebilmektedir. Geçmiş dönem programa ilişkin ayrıntılı bilgiye ilgili TKDK sayfasından ulaşabilir ve gelecek dönem çağrılarını takip edebilirsiniz. Edirne TKDK il koordinatörlüğü aşağıda belirtilen adreste hizmet vermektedir:

TAGEM Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü 1.kat, Kocasinan Mah. Atatürk Bulvarı 167/A

Yatırım süreçlerinizde bizden destek almak için aşağıda paylaşılan adres ve iletişim bilgileri üzerinden ofisimizle irtibat kurabilirsiniz:

Trakya Kalkınma Ajansı

Edirne Yatırım Destek Ofisi

Adres: Çavuş Bey Mahallesi Hükümet Caddesi Paşakapısı Kuzey Köşkü No:19/1 Merkez/Edirne

Telefon: +90 284 225 10 03

+
Merhaba, Bozüyük OSB içinde yapı kimyasalları üreticisiyiz. Bu yıl içinde aldığımız paketleme makinasına platform yaptırmak istiyoruz. Makine yatırımı için teşvike henüz başvurmadık. İlave yaptıracağımız sistemler için sonrasında faturasını kestirmek üzere teşvik alabilir miyiz?
B. B. - Bilecik - 25.07.2024
Cevaplayan : Bilecik Yatırım Destek Ofisi - Dilek Aynur - 25.07.2024
Cevap :

Sayın Yatırımcı;

Sorunuz ile ilgili olarak daha iyi yönlendirme yapabilmek, yatırım planınıza yönelik detaylı bilgi almak ve bilgilendirme yapmak üzere tarafınız ile telefonla iletişime geçilmiştir. Yatırım Teşvik Belgesi düzenlenmesine ilişkin tüm müracaatlar T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen E-TUYS adlı web tabanlı uygulama aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Yalnızca nitelikli elektronik sertifika sahibi olan ve yetkilendirme başvurusu talebi T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanmış kişiler E-TUYS aracılığıyla yatırım teşvik işlemlerini yürütmek üzere sisteme erişebilmektedir. 15/6/2012 tarihli ve 2012/3305 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar’ın ‘‘Teşvik belgesi düzenlenmesi’’ başlıklı 7’nci maddesinin 2’nci fıkrasında " Teşvik belgesi düzenlenmesine ilişkin müracaat tarihinden önce gerçekleştirilmiş bulunan yatırım harcamaları teşvik belgesi kapsamına alınmaz” hükmü yer almaktadır. Yatırımınız ile ilgili detaylı bilgi edinmek ve teşvik unsurlarına dair temel hesaplamalar için sitemizdeki Teşvik Robotu uygulamasından faydalanabilirsiniz. https://www.yatirimadestek.gov.tr/pdf/assets/upload/dosyalar/adim_adim_uygulama_rehberi-yatirim_tesvik_uygulamalari.pdf linkinden teşvik uygulama süreci ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Başvuru sürecinde ve sonrasında ilave sorularınız olması durumunda aşağıdaki irtibat bilgileri üzerinden bizimle tekrar iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

Bilecik Yatırım Destek Ofisi

Bilecik 1. Organize Sanayi Bölgesi

Gazi Bulvarı No:2 Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Binası

Merkez / Bilecik

Tel : +90 224 211 13 27 / 3

Faks: +90 228 212 00 38

+
Merhaba, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde 30 kişilik ekibimiz ile talaşlı imalat CNC kaynaklı birleştirme kalıp imalatı fiksür imalatı yapan bir atölyeyiz. Makine kapasitemiz yetmemekte bununla ilgili teşvik hibe vs bilgi almak istiyorum.
K. A. - Tekirdağ - 24.07.2024
Cevaplayan : Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi - N. Nihan Erşan - 25.07.2024
Cevap :

Sayın Yatırımcı,

Tarafınızla telefon ile yapılan görüşmede Tekirdağ Muratlı ilçesindeki işletmenizde metal sac şekillendirme imalatı (US 97: 2811.1.04.99) yapmakta olduğunuz, bu konuda almak istediğiniz ilave makinalara yönelik verilen teşvikleri öğrenmek istediğiniz anlaşılmıştır.

Almayı düşündüğünüz makinalarla ilgili olarak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan Yatırım teşvikleri çerçevesinde aşağıda yer alan kalemlerden yararlanabileceğiniz ön görülmektedir.

Bu sektörde teşvikten yararlanmak için gereken minimum yatırım tutarı: 4.000.000,00 TL’dir. Bu kriteri sağlayacak bir yatırım kapsamında Yatırım Teşvik Belgesine başvurmanız durumunda;

  • KDV İstisnası: Yatırım teşvik belgesi kapsamında yurt içinden ve yurt dışından temin edilecek yatırım malı makine ve teçhizat ile belge kapsamındaki yazılım ve gayri maddi hak satış ve kiralamaları için katma değer vergisinin ödenmemesi şeklinde uygulanır. Ayrıca 01/05/2021- 31/12/2025 tarihleri arası bina-inşaat harcamalarına KDV İstisnası uygulanmaktadır.
  • Gümrük Vergisi Muafiyeti: Yatırım teşvik belgesi kapsamında yurt dışından temin edilecek yatırım malı makine ve teçhizat için gümrük vergisinin ödenmemesi şeklinde uygulanır.
  • SGK İşveren Hissesi Desteği: 2 yıl %10 Yatırıma katkı oranı (Yatırım teşvik belgesi kapsamı yatırımla sağlanan ilave istihdam için ödenmesi gereken sigorta primi işveren hissesinin asgari ücrete tekabül eden kısmının belirli bir süre Bakanlıkça karşılanmasıdır.)
  • Vergi İndirim Desteği: Vergi indirim oranı %50, yatırıma katkı oranı %15 (Vergi indirimi; gelir veya kurumlar vergisinin, yatırım için öngörülen katkı tutarına ulaşıncaya kadar indirimli olarak uygulanmasıdır.)
  • Faiz Desteği: :Uygulanmamaktadır.
  • SGK İşçisi Desteği: Uygulanmamaktadır.

Ayrıca Halk Bankası’ndan imalat sektörüne yönelik Kredi imkanları ile %5 BSMV istinası ile 3 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl Vadeli olmak üzere kredi kullanabilirsiniz. Bu konuda detaylı bilgi almak için Halk Bankası şubeleri ile iletişime geçebilirsiniz.

Bu destekler dışında önümüzde ki dönemde ilgili kurumların farklı destek çağrılarından haberdar olmak için https://yatirimadestek.gov.tr/duyurular sayfasını takip edebilirsiniz. Yatırımınız ile ilgili ilave sorularınız olması halinde, aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden bizlere ulaşmaktan lütfen çekinmeyiniz.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi

https://www.investintrakya.org.tr/

Adres: Cumhuriyet Mah. Elif Hanım Sok. Dinçgül Özçakı İş Merkezi No:9 Süleymanpaşa Tekirdağ

Telefon: 0850 450 09 59

+
Merhabalar, İstanbul Pendik'te asansör imalatı yapmak üzere bir arsa aldık. Konu ile ilgili herhangi bir teşvikten yararlanabilir miyiz? Teşekkürler.
B. A. - İstanbul - 24.07.2024
Cevaplayan : İstanbul Yatırım Destek Ofisi - Muhammet Beşli - 24.07.2024
Cevap :

Sayın Yatırımcımız,

" 2915.0.06.30” " Asansörler ve Skipli Yük Kaldırıcıları Elektrikli Olanlar” yatırımları İstanbul ilinde Komple Yeni Yatırımlar hariç olmak üzere OSB/endüstri bölgesi içerisinde en az 5, bu bölgelerin dışında en az 10 milyon TL yatırım tutarı şartıyla 1. Bölge desteklerinden yararlanabilmektedir. Bu doğrultuda asgari yatırım şartlarının karşılanması kaydıyla yatırımcıya, KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Yatırım Yeri Tahsisi, SGK İşveren Hissesi Desteği (2 yıl, Yatırıma Katkı Oranı %10) ve Vergi İndirimi Desteği (Vergi İndirim Oranı %50, Yatırıma Katkı Oranı %15) avantajları sunulmaktadır. Yukarıda sayılan şartların karşılanamaması halinde asgari 3 milyon TL yatırım şartıyla Genel Teşvik Uygulamaları kapsamında KDV istisnası ile gümrük vergisi muafiyetinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca, 2025 yılı sonuna kadar yapılacak bina-inşaat harcamalarına da KDV istisnası uygulanmaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

İstanbul Yatırım Destek Ofisi

Tel: 0212 468 3400

Mail: yatirim@istka.org.tr

+
Merhabalar, biz xxx lisans numaralı şarj ağı işletmecisiyiz. Şarj istasyonu kurmak için yapmayı planladığımız harcamalar (şarj ünitesi, elektrik tesisat harcamaları, inşaat harcamaları vs.) kapsamında yatırım teşvik belgesi veya başka bir teşvikten yararlanabilir miyiz? Teşekkürler
A. T. - İzmir - 23.07.2024
Cevaplayan : İzmir Yatırım Destek Ofisi - Hülya Ulusoy Sungur - 23.07.2024
Cevap :

Sayın Yatırımcı,

Gerçekleştirdiğimiz telefon görüşmesine istinaden yapmayı planladığınız elektrikli araçlar için şarj istasyonu yatırımının, Genel Teşvik kapsamında KDV İstisnası ve Gümrük Vergisi Muafiyeti destek unsurlarından yararlanabileceği değerlendirilmektedir. Bu teşviklerden faydalanabilmek için asgari yatırım tutarınızın 3 Milyon TL olması gerekmektedir. KDV istisnası, Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında yurt içinden ve yurt dışından temin edilecek yatırım malı makine ve teçhizat ile belge kapsamındaki yazılım ve gayri maddi hak satış ve kiralamaları için katma değer vergisinin ödenmemesi şeklinde uygulanır. Sadece imalat ve turizm sektöründe belge kapsamında gerçekleştirilen bina-inşaat harcamaları, 31/12/2025 tarihine kadar KDV istisnasından yararlandırılabilir.

Yatırım Teşvik Belgesi başvurularının nihai değerlendirmesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

Ayrıca internet sitemiz ana sayfasında, "Aradığınız destek ile ilgili anahtar sözcük veya kurum ismi yazın." açıklaması yer alan kutucuğa sektörünüzle ilgili bilgileri yazarak tüm kurumların en son güncel destek programlarına da ulaşabilmeniz mümkündür.

İlave sorularınızın olması durumunda İzmir Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi ile YDO@izka.org.tr e-posta adresi ve 0232 489 81 81 telefon numarası üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

+
Merhaba, İstanbul ili Beykoz ilçesine bağlı Kanlıca'daki ruhsatı alınmış ikinci derece tarihi eser meskenin restorasyonu için destek almak istiyoruz.
F. Ö. - İstanbul - 23.07.2024
Cevaplayan : İstanbul Yatırım Destek Ofisi - Muhammet Beşli - 23.07.2024
Cevap :

Sayın Yatırımcımız,

Özel hukuka tabi gerçek ve Tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının korunması, bakım ve onarımı için TOKİ ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ayni, nakdi ve teknik yardım desteği verilebilmektedir.

TOKİ tarafından sağlanan destek restorasyon Kredileri başlığında özel hukuk gerçek ve tüzel kişilerine kullandırılabilmektedir. Ayrıntılı bilgi için https://www.toki.gov.tr/restorasyon-kredileri sayfasını ziyaret etmeniz önerilmektedir.

Diğer taraftan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından taşınmaz kültür varlıklarına yönelik desteklerden yararlanmak isteyen taşınmaz sahipleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne müracaat etmelidirler. 2024 yılı müracaatları için İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile iletişim kurulabilir. Başvuru koşulları ve müracaat şekli için https://kvmgm.ktb.gov.tr/TR-321541/2023-yili-tasinmaz-kultur-varliklarina-yardim-basvurulari.html adresinden yararlanabilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.

İstanbul Yatırım Destek Ofisi

Tel: 0212 468 3400

Mail: yatirim@istka.org.tr

+
Merhabalar, Antalya ili Gazipaşa ilçesinde 6 dönüm tarla üzerinde muz ve avokado üretim yapmayı planlıyoruz. Arazi satın alımı noktasında finansman desteğine ihtiyacım bulunmaktadır. Yararlanabileceğim destekler hakkında bilgi verebilirseniz memnun olurum. Teşekkür ediyoruz.
K. K. - Antalya - 22.07.2024
Cevaplayan : Antalya Yatırım Destek Ofisi - Antalya Yatırım Destek Ofisi - Sibel Kübilay - 23.07.2024
Cevap :

Sayın Yatırımcı,

Tarafınızla gerçekleştirilen telefon görüşmesine göre Gazipaşa ilçesinde tarımsal üretim yapmak için arazi satın alımına ilişkin herhangi bir devlet desteği olup olmadığını öğrenmek istediğiniz anlaşılmaktadır.

Çiftçi belgesi/ÇKS belgesi almanız durumunda tarımsal arazilerin üretime kazandırılması amacıyla tarla vasfına sahip arazilerin alımına ilişkin Ziraat Bankası’nın tarımsal Kredileri mevcuttur. Arazi Alım Kredileri kapsamında:

  • Hisseli tarım arazilerindeki hisse paylarının diğer hissedarlar tarafından satın alınmasına,
  • Hisseli olup olmadığına bakılmaksızın bitişik arazilerin satın alınmasına,
  • Hisseli veya bitişik Parsel olmayan arazilerin satın alınmasına,

yönelik olarak tarımsal Yatırım kredilerine başvuru olanağı vardır. Söz konusu kredilerin başvuru ilgili belgelerle birlikte banka şubelerinden yapılmaktadır. Detaylı bilgi için aşağıdaki linki inceleyip, banka şubelerini ziyaret edebilirsiniz.

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/ticari/krediler/tarim-sektoru-kredileri/diger-kredilerimiz/arazi-alim-kredileri

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/ticari/tarim

Ayrıca yatırım koşullarınız ile üretim yaptığınız konu uygunsa ve 2015 sayılı T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım Ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararında belirtilen kriterler sağlanıyorsa sübvansiyonlu kredi uygulamaları kapsamında, düşük faizli kredi imkânından yararlanabilirsiniz. İlgili mevzuat kapsamında ARAZİ ALIMI (BİRLEŞTİRME) faaliyetleri yüzde 25 faiz indirimiyle 5 Milyon TL’ye kadar sübvansiyonlu kredi olanağı sağlanmaktadır. Aşağıdaki linklerden söz konusu sübvansiyonlu kredilere ilişkin detaylı bilgiye erişebilir, arazi alımı haricinde krediye konu diğer tarımsal faaliyetler hakkında da bilgi alabilirsiniz.

https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/20.5.2015.pdf

https://www.yatirimadestek.gov.tr/pdf/assets/upload/dosyalar/ozet-dusuk-faizli-tarimsal-krediler-destegi.pdf

Yatırımınız ile ilgili ilave sorularınız olması halinde, aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden bizlere ulaşmaktan lütfen çekinmeyiniz.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Antalya Yatırım Destek Ofisi

Telefon: 0 242 332 37 37

E-posta: antalyaydo@baka.gov.tr

+
Merhabalar, kağıt sektöründe üretim yapıyoruz. Dört yıllık yeni kurulan bir firmayız. Krepe kağıt makinesi almak istiyoruz. Yatırım teşvikleri var mıdır?
Ş. H. S. - İstanbul - 23.07.2024
Cevaplayan : İstanbul Yatırım Destek Ofisi - Muhammet Beşli - 23.07.2024
Cevap :

Sayın Yatırımcımız,

Asgari 3 milyon TL tutarında US-97 Kodu " 210” olan " Kağıt ve Kağıt Ürünleri” imalatı yatırımları İstanbul ilinde Genel Teşvik Uygulamaları kapsamında makine/ekipman alımında KDV muafiyeti ve gümrük vergisi istisnası desteğinden yararlanabilmektedir. Ayrıca, 2025 yılı sonuna kadar yapılacak bina/inşaat harcamaları için KDV İstisnası uygulaması mevcuttur.

Bilgilerinize sunarız.

İstanbul Yatırım Destek Ofisi

Tel: 0212 468 3400

Mail: yatirim@istka.org.tr

+
Merhaba, 40 yaş altındayım ve kadın girişimci olmak istiyorum. Koltuk ve halı yıkama işletmesi kurmak istiyorum. Şu an herhangi bir yatırım yapmadım. İlk etapta 3 kişiyi istihdam etmeyi planlıyorum. Devletimizin bu konuyla alakalı teşvik ve destek programı var mıdır?
S. Ö. - Kastamonu - 23.07.2024
Cevaplayan : Kastamonu Yatırım Destek Ofisi - Dr. Eray Aydın - 23.07.2024
Cevap :

Sayın Yatırımcı,

Telefon görüşmemizde Kastamonu il merkezinde kiralama yöntemi ile halı yıkama tesisi kurmak için araştırma aşamasında olduğunuzu, henüz şirket kurmadığınızı ve devlet destekleri ile ilgili bilgi almak istediğinizi belirttiniz.

Öncelikle bu konuda Kastamonu ilinin sorumluluk alanında olduğu Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın halihazırda açık bir çağrısı bulunmamaktadır. Ayrıca NACE Kodu "96.01.02 Halı ve Kilim Yıkama Hizmetleri” olan yatırım planlamanızın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabacı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan teşvik mevzuatı kapsamı dışında olduğunu belirtmek isteriz.

NACE Kodu "96.01.02 olan Halı ve Kilim Yıkama Hizmetleri" olan yatırım planlamanızdaki faaliyet için KOSGEB Girişimci Destek Programı kapsamındaki iş kurma desteğinden yararlanabileceğiniz değerlendirilmektedir.

Söz konusu destek unsurları şu şekildedir: İş kurma desteği kapsamında kuruluş desteği olarak Gerçek Kişilere 10.000 TL, sermaye şirketlerine ise 20.000 TL geri ödemesiz destek verilmektedir.

Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda kuruluş desteğine 10.000.-TL ilave edilmektedir.

Personel Giderleri Desteği: İşletmenin vergi Mükellefiyetinin devam etmesi şartıyla iş kurma desteği başlangıç tarihinden itibaren 1 inci yıl birinci dönem, 2 nci yıl ikinci dönem ve 3 üncü yıl üçüncü dönem olmak üzere; işletmede çalışan personelin tahakkuk eden prim gün sayılarının toplamı 360 ve üzeri olduğu her bir dönem için 1 aylık brüt asgari ücretin işverene toplam maliyet tutarı kadar destek sağlanır.

Girişimci destek programı hakkındaki detaylı bilgiye https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/1231/girisimci-destek-programi linkinden ulaşabilirsiniz.

İş fikrinize yönelik ticari Kredi imkanlarını bulunduğunuz bölgede faaliyet gösteren banka şubelerini ziyaret ederek öğrenebilirsiniz. Bazı kamu bankaları ile birlikte Esnaf ve Sanatkârlar Odaları tarafından sunulan Kredi imkânlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

https://www.halkbankkobi.com.tr/tr/esnaf/ozel-krediler/esnaf-ve-sanatkarlarimiza-ozel-kredilerimiz.html

https://www.vakifbank.com.tr/tr/ticari/kobilere-ozel

http://www.teskomb.org.tr/krediturleri.aspx

Daha ayrıntılı bilgi almak için Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kastamonu Yatırım Destek Ofisimizi ziyaret edebilir, telefonla bize ulaşabilirsiniz.

Telefon: 0366 212 5852

E posta: kastamonuydo@kuzka.gov.tr

Soru Formu
Adınız Soyadınız
E - Posta Adresiniz
Telefon Numaranız
Yatırım Yapılacak İl
Soru